Aandachtspunten aanschaf zonnepanelen

Vergelijk kosteloos offertes van diverse leveranciers

Voordat u overgaat tot de aanschaf van zonnepanelen is het slim om u te verdiepen in alle informatie rondom de panelen. Er zijn ontzettend veel zaken waar u rekening mee moet houden. Veel consumenten vinden bij de aanschaf van zonnepanelen de prijs het belangrijkste. Hoe goedkoper hoe beter, maar dat is niet waar. U moet rekening houden met de grootte van de zonnepanelen, want hoe kleiner de zonnepanelen zijn hoe minder rendement u heeft. Sommige zonnepaneel leveranciers zijn erg duur, maar de installatie wordt direct goed gedaan en u ontvangt goed advies. Die twee zaken zijn erg belangrijk bij de aanschaf van zonnepanelen.

Hoe belangrijk is de kwaliteit?

Laten wij dat u direct duidelijk maken, de kwaliteit van zonnepanelen is erg belangrijk. Als u zonnepanelen aanschaft van hoge kwaliteit, dan heeft u minder kans op problemen met uw panelen of schade. De eerste zonnepanelen zijn gefabriceerd in Nederland, Japan en Duitsland. Tegenwoordig komt een groot deel van de panelen uit China.

De omvormer van de installatie

Naast de zonnepanelen is het ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de omvormer. Dit onderdeel is een erg belangrijk onderdeel van de hele installatie. Laat u vooraf goed adviseren en doe research op het internet, weet zeker dat u een installatie van een degelijk merk aanschaft. Het is verstandig om een omvormer aan te schaffen die minimaal 200 wattpiek netto vermogen heeft. Hoe hoger het vermogen van de panelen hoe beter de techniek is.

Verdere tips

Als u contact heeft met een specialist die u adviseert met betrekking tot de aanschaf van een zonnepaneel is het belangrijk dat u naar een aantal zaken informeert. Bespreek hoe het zit met de garantie, als er tijdens de installatie iets mis is gegaan of er blijkt iets anders mis te zijn dan is het fijn dat u gebruik kunt maken van de garantie op de panelen. Vraag ook naar onderhoudstips en de zaken waar u rekening mee moet houden. Op die manier heeft u het meeste profijt van de panelen.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Als ondernemer bent u altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om uw omzet te verhogen. Kwieq kan u hierin bijstaan, wij werven met succes leads voor het MKB.