BTW zonnepanelen terugvragen

BTW zonnepanelen terugvragen

Er zijn tegenwoordig steeds meer particulieren die zonnepanelen op hun dak laten plaatsen. Met zonnepanelen kunt u elektriciteit opwekken. Zo kunt u geld besparen op uw energierekening. Normaal maakt u gebruik van de energie van het energiebedrijf. Maar nu maakt u gebruik van uw eigen elektriciteit. Zo bespaart u een hoop geld. De aanschaf van zonnepanelen vraagt om een investering, maar sinds kort is het mogelijk om bij de aanschaf BTW terug te vragen. Sinds november 2013 kunt u gebruik maken van deze regeling. U moet zich dan wel inschrijven als ondernemer bij de Kamer van Koophandel.

De aanschaf van zonnepanelen

Als u al een langere tijd het idee hebt om zonnepanelen aan te schaffen, dan is het nu een goed moment om over te gaan tot de aanschaf van de panelen. Doordat u de BTW terug kunt vragen bespaart u vele euro’s. De BTW die u terug kunt krijgen kan wel oplopen tot in de duizenden euro’s. Voordat u de mogelijkheid had om BTW terug te vragen, had de overheid een subsidie regeling. Maar de bodem van de subsidiepot was bereikt, hierdoor was het aanvragen van subsidie geen optie meer. Nu is de BTW regeling in het leven geroepen, maar het is onzeker hoelang u gebruik kunt maken van deze regeling.

Hoe gaat het terugvragen van BTW in zijn werk?

Wanneer u zich als ondernemer hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dan kunt u de BTW terugvragen via de Belastingsdienst. Het is mogelijk om de BTW terug te vragen van de installatie van de zonnepanelen en de aanschaf van de panelen. Wanneer u gebruik maakt van de BTW regeling moet u wel belasting betalen over de stroom die u opwekt met de zonnepanelen. Dit bent u één jaar verplicht. Hierna kunt u zichzelf uitschrijven bij de Kamer van Koophandel.

1 reactie

  1. Ik heb de BTW terug gevraagd en ik heb genoeg terug gekregen. Dan worden zonnepanelen financieel nog makkelijker en goedkoper om aan te schaffen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *