Hoe werken zonnepanelen?

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend diverse offertes. Bespaar tot 40%!

Zonne-energie is tegenwoordig erg populair en er zijn meerdere manieren om zonne-energie op te wekken. Een bekende manier is het gebruik van zonnepanelen, maar het is ook mogelijk om een zonneboiler te gebruiken. Tussen deze twee systemen zit wel verschil. Als u een zonnepaneel aanschaft, dan wekt deze elektriciteit op. Een zonneboiler wordt gebruikt om water op te warmen.

De werking van de zon op een zonnepaneel

Als u een zonnepaneel beter bekijkt, dan ziet u dat het systeem vooral uit zonnecellen bestaat. Een zonnecel zet het zonlicht om naar elektriciteit. Als het zonlicht een zonnecel raakt, dan worden die door een bepaald materiaal geleid door het systeem. Door het ontwerp van de zonnecel worden de elektronen in één richting gestuurd, waardoor de ene kant van de cel een negatieve spanning krijgt, de andere kant krijgt een positieve spanning. Op deze manier wordt er stroom opgewekt.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen gaan ongeveer 35 jaar lang mee. Bij de aanschaf moet u eerst flink investeren, maar door de investering bespaart u in de toekomst veel geld. Door zonne-energie op te wekken draagt u ook bij een aan beter milieu, want bij het opwekken van elektriciteit is geen brandstof nodig en er is geen CO² uitstoot. Daarnaast hoeft u geen gebruik meer te maken van andere vormen van energie, waardoor hier minder van geproduceerd hoeft te worden. Hierdoor wordt het milieu minder vervuild.

Advies over uw zonnepanelen

Voordat u overgaat tot de aanschaf van zonnepanelen is het slim om u te laten adviseren door een specialist, die kan u precies vertellen hoe een zonnepaneel werkt en wat dit u oplevert. Vaak kunt u bij de specialist tekeningen bekijken of animaties waarin de werking van een zonnecel specifiek is uitgelegd, op die manier heeft u een goed beeld van het gehele proces. Heeft u nog vragen? Vul dan gerust het formulier op deze pagina in, onze vakmannen staan voor u klaar!

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Als ondernemer bent u altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om uw omzet te verhogen. Kwieq kan u hierin bijstaan, wij werven met succes leads voor het MKB.