Levensduur zonnepanelen

Vragen? Vul dan het contactformulier in. Onze dienstverlening is gratis en vrijblijvend.

Bij de aanschaf van zonnepanelen dan gaat u er natuurlijk van uit dat de panelen lang meegaan. Als u kwalitatief goede panelen aanschaft, dan mag u daar ook van uit gaan. U moet er wel rekening mee houden dat een zonnepaneel slechts bestaat uit een aluminium frame, een kunststof achterplaat, een glazen voorplaat en gelamineerde zonnecellen. U kunt ervoor zorgen dat het paneel lang meegaat door zorgvuldig om te gaan met het systeem. De zonnecellen zijn erg dun en kwetsbaar en kunnen hierdoor weinig hebben. Het is verstandig om alles goed af te kitten of te lamineren, want er mag geen vocht bij de zonnecellen komen.

Keurmerken zonnepanelen

Wanneer u zorgvuldig omgaat met uw zonnepanelen, dan is de gemiddelde levensduur zo’n 30 jaar. Natuurlijk is dit ook geheel afhankelijk van de kwaliteit van het systeem. Het is verstandig om te kijken in welke mate het paneel voldoet aan de eisen. Hiervoor kunt u kijken naar de verschillende keurmerken. Een van de meest voorkomende keurmerken is het SGS keurmerk en het TÜV keurmerk. De CE en IEC certificering zijn minimaal vereist.

Garantie op uw panelen

Als u zonnepanelen aanschaft, is het verstandig om goed te kijken naar de duur van de garantie. Bij verschillende aanbieders varieert de garantie tussen de 5 en 12 jaar. Het is ook slim om te kijken wat er onder de garantie valt, de kleine letters zijn erg belangrijk om te lezen. Als een zonnepaneel eenmaal is geïnstalleerd, dan kan er nog weinig mis gaan. Schade kan wel ontstaan als er water bij de zonnecellen ontstaat. Dit valt vaak onder de garantie. Bij veel leveranciers houdt de garantie in dat als een zonnepaneel bij normaal gebruik kapot gaat, er een nieuwe wordt geplaatst.

Advies van een specialist

Bij de aanschaf is het verstandig om u goed te laten adviseren met betrekking tot de zonnepanelen. Wanneer het mogelijk is, is het verstandig om het systeem te laten installeren door een specialist. Op die manier weet u zeker dat het systeem goed wordt geïnstalleerd. Door het contactformulier op deze pagina in te vullen komt u in contact met diverse leveranciers bij u uit de regio. Zij beantwoorden uw vragen graag. Uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Als ondernemer bent u altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om uw omzet te verhogen. Kwieq kan u hierin bijstaan, wij werven met succes leads voor het MKB.