Nederlanders staan vierkant achter zonnepanelen

Zonnepanelen

Uit een recent onderzoek van Ipsis Synovate blijkt dat veel Nederlanders als een blok achter zonnepanelen staan. Het is zelfs zo dat meer dan de helft van alle Nederlanders van mening is dat bij nieuwbouwwoningen verplicht zonnepanelen geplaatst moeten worden. Kwieq vertelt u alles over de voordelen van zonnepanelen.

Ipsos Synovate voerde een onderzoek uit in opdracht van Eneco onder ongeveer duizend Nederlanders. De onderzoeksgroep kwam tot de conclusie dat maar liefst 56 procent van de Nederlanders vindt dat zonnepanelen een standaard moeten worden bij de bouw van nieuwe gebouwen. De PvdA gaat er nu zijn best voor doen dit door het kabinet te laten uitvoeren.

Milieuvoordeel

Maar waarom willen Nederlanders dit precies? Ten eerste omdat het beter is voor het milieu. Zonnepanelen maken namelijk gebruik van zonlicht als bron voor energie. Hierdoor wordt een huishouden minder afhankelijk van andere vormen van energie, die uitputtend zijn voor het milieu.

Economisch voordeel

Bovendien zorgt de toepassing van zonnepanelen in woningen ervoor dat een huishouden automatisch bespaart op energiekosten. Op het einde van het jaar ziet u dit terug op uw energierekening, die lager zal uitvallen. Bovendien kunt u stroom dat u overheeft doorverkopen aan energiemaatschappijen. Zonnepanelen hebben dus ook een economisch voordeel!

Offerte aanvragen

Wilt u weten wat het voor uw huishouden zou kosten om zonnepanelen te laten installeren? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan via Kwieq. Wij werken met specialisten door het hele land, dus ook bij u in de buurt!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *