Opbrengst van zonnepanelen

Wij bereken de opbrengst voor u. Vul eens vrijblijvend het contactformulier in!

Als u zonnepanelen aanschaft, dan hoopt u natuurlijk op een goed rendement. Hiervoor is het belangrijk dat de omstandigheden optimaal zijn en u moet bij de installatie rekening houden met een aantal zaken. Tegenwoordig zijn de meeste zonnepanelen onderhoudsvrij en heeft een lange levensduur. U kunt erop rekenen dat de zonnepanelen tussen de 30 en 45 jaar meegaan. Dit is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van de installatie.

Waar moet u rekening mee houden voor een optimaal rendement?

Het is belangrijk dat de zonnepanelen in een goede hoek op uw dak worden geplaatst. Specialisten raden aan om een zonnepaneel in een hellingshoek van ongeveer 35° te plaatsen. Tegenwoordig is het mogelijk om een ronddraaiend zonnepaneel te installeren, zo heeft u de hele dag door profijt van de zon. Het type paneel waar u voor kiest heeft ook invloed op het rendement van de panelen. Op het zonnepaneel valt zonlicht, dat wordt omgezet in energie.

De invloed van het weer

Alle panelen hebben verschillende soorten zonnecellen, alle soorten zonnecellen hebben een verschillend rendement. Ook als het buiten bewolkt is werkt een zonnecel, wolken houden slechts een klein deel van het zonlicht tegen. Bij hoge temperaturen is het rendement van uw zonnepanelen een stuk minder. Er wordt bij een hoge temperatuur minder elektriciteit opgewekt. Dit komt door de betere elektrische geleiding van de materialen bij lage temperaturen. Daarom kunt u ervoor kiezen om zonnepanelen aan te schaffen met een koelsysteem. Op die manier heeft u in de zomer ook de gebruikelijke opbrengst van de panelen.

Informatie

Wij adviseren u om u vooraf goed te laten informeren door diverse specialisten. Op die manier voorkomt u verrassingen achteraf. Wij schreven eerder een artikel met aandachtspunten waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf. Een groot gedeelte is ook afhankelijk van uw eisen. Een specialist kan u precies vertellen wat bij uw situatie past. Vraag eens vrijblijvend een offerte aan bij specialisten bij u in de buurt. Dit doet u door het offerteformulier op deze pagina in te vullen.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Als ondernemer bent u altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om uw omzet te verhogen. Kwieq kan u hierin bijstaan, wij werven met succes leads voor het MKB.