Subsidie zonnepanelen en BTW terugvragen

Vergelijk gratis leveranciers van zonnepanelen

Voor de aanschaf van een aantal zonnepanelen is het nodig om te investeren. Het is zeker verstandig om te investeren in zonnepanelen, want op die manier kunt u veel geld besparen. Naast de investering kunt u ook op een andere manier geld besparen. Door offertes van verschillende specialisten te vergelijken weet u precies bij wie u het goedkoopste uit bent. Vergelijk niet alleen de prijs, maar ook het aanbod. Het is fijn als u er zeker van kan zijn dat de werkzaamheden professioneel worden uitgevoerd.

Subsidie mogelijkheden

De regels rondom het verstrekken van subsidie veranderen constant. Het is slim om te onderzoeken waar u recht op heeft. Op dit moment kunt u 15 % subsidie van het aankoopbedrag krijgen. Hier zijn natuurlijk wel een aantal dingen die u moet weten. Als u zonnepanelen laat plaatsen kunt u per installatie maximaal € 650,00 aan subsidie krijgen. Per adres is het mogelijk om een subsidie aanvraag te doen. Zoek uit op hoeveel subsidie u recht heeft en doe een subsidie aanvraag. Op die manier is het mogelijk om geld te besparen op de aanschaf van zonnepanelen.

BTW zonnepanelen terugvragen

Over alle producten en diensten moet u in Nederland BTW betalen, de hoogte van de BTW kan variëren. Als u zonnepanelen laat installeren door echte specialisten, dan moet u de arbeid betalen. Hierover betaalt u 6 % BTW. U betaalt niet alleen voor de arbeidsuren, maar ook voor het materiaal. De BTW voor de materialen is 21 %. Sinds 2013 is het mogelijk om btw terug te krijgen van de belastingdienst. De regeling is sinds 20 juni 2013 met terugwerkende kracht van toepassing. Particulieren met zonnepanelen zijn voor de Belastingdienst ondernemers. U bent niet verplicht om btw terug te vragen, een nadeel kan zijn dat er btw wordt geheven over de geleverde stroom. In sommige gevallen is het mogelijk om ontheffing te krijgen. Dit is afhankelijk van de hoogte van het btw bedrag van je af zou moeten dragen voor de terug geleverde stroom.

Geen recht op subsidie?

Komt u niet meer in aanmerking voor subsidie omdat u al eens eerder een subsidie aanvraag heeft gedaan? Door het aanbod bij u in de buurt te vergelijken kunt u zonnepanelen laten plaatsen voor de laagste prijs. U vergelijkt de specialisten en maakt zelf een passende keuze. Na het plaatsen van de zonnepanelen, heeft u alleen maar profijt van de panelen.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Als ondernemer bent u altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om uw omzet te verhogen. Kwieq kan u hierin bijstaan, wij werven met succes leads voor het MKB.