Zonnepanelen zijn financieel aantrekkelijk

Start met besparen, vergelijk gratis offertes!

Kiest u voor zonnepanelen, dan gaat dit gepaard met vele voordelen. Zo verhoogt u de waarde van uw huis, bewijst u het milieu een goede daad en bent u onafhankelijker van energiebedrijven. In dit artikel gaat Kwieq in op de financiële voordelen van het laten plaatsen van zonnepanelen.

Winst maken dankzij uw zonnepanelen

Denkt u erover na om zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen? Dit is financieel gezien een zeer handige zet, aangezien het ervoor zorgt dat uw energierekening zal dalen. Zijn uw zonnepanelen op uw huis bevestigd, dan begint u direct met besparen. Natuurlijk zitten er relatief hoge kosten aan het laten plaatsen van zonnepanelen, maar het voordeel is dat u deze kosten in zijn geheel kunt terugverdienen, waarna u zelfs begint met het maken van winst.

Uw besparing per jaar

Per jaar bespaart u ongeveer 400 euro aan energiekosten. Dit is berekend over een gemiddeld huishouden. Heeft u een gemiddeld huishouden, dan betekent dit voor u dat u het bedrag al na 8 tot 9 jaar terugverdiend heeft. Doet u de installatie zelf, dan verdient uw investering zich zelfs al na 7 tot 8 jaar terug. Bovendien is het in sommige gemeentes mogelijk om een subsidie te krijgen voor het plaatsen van zonnepanelen. Hierdoor verlaagt u de kosten van de installatie nog eens extra.

Bescherming tegen stijgende energieprijzen

Heeft u elektriciteit over, dan kunt u dit verkopen aan een energiebedrijf. Hierdoor kunt u met uw natuurlijk geproduceerde energie ook nog eens gemakkelijk geld verdienen. Daarnaast bent u niet afhankelijk van een energiemaatschappij, waardoor u zich kunt beschermen tegen stijgende energieprijzen. Zo heeft u meer zekerheid over uw persoonlijke maandlasten. U heeft altijd voordeel van uw zonnepanelen, want ook bij bewolkt weer brengen ze energie bij uw woning naar binnen.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Als ondernemer bent u altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om uw omzet te verhogen. Kwieq kan u hierin bijstaan, wij werven met succes leads voor het MKB.